Salam,
Malam yang sangat dingin, lembab walaupun tak hujan.Kekejangan otot dalaman yang dialami cikmin dari semalam membuatkan cikmin tak mampu nak buat apa pun dengan blog ini siang tadi.Pagi tadi bangun boleh pulak kaki sebelah kiri ni kena simpul dengan biawak.
(kena simpul biawak) ohhh, sakit ya amat, rasa macam nak putus urat kentut tau.Ok stop!
Malam ni cikmin nak jawab pertanyaan seorang teman blogger merangkap salah seorang Top Komentator cikmin dot com bulan lepas.Kedatangan Teh ke sini bukan sekadar meninggalkan komen di entri cikmin sebelum ni, (terharu hati sebab masih sudi singgah walaupun komen yang lalu belum lagi terbalas dek cikmin)rupanya ada jugak menda lain yang menarik perhatian si Teh ni.Korang baca lah sendiri apa yang si Teh tu emailkan ke cikmin ye..
Oleh kerana Teh bagi cikmin green light untuk jawab persoalan dia di entri, bagus lah sangat, boleh buat modal, modal entri ler.Sekarang cikmin jawab naaa.Merujuk gambar kat atas tu,
No 1 tu adalah kotak widget khas untuk meletakkan sebarang iklan dari Nuffnang dan diberi nama DSLR Menjadi Idaman sebab memang cikmin tengah verangan nak beli DSLR dengan hasil duit Nuffnang ni.Mudahan ada yang klik iklan cikmin tu kan, cepat sikit boleh beli ‘senapang’ tu, hiks.
No 2 tu pulak adalah stat yang menunjukkan bilangan Pageviews cikmin semenjak 1 Feb 2010.Wehhh dah dekat 500k tu.,wanna prize for 500k?
No 3 tu adalah Iklan Buffered yang cikmin baru terima, ada cikmin entrikannya di SINI.Kebetulan atau suratan, nama iklan buffered tu pulak Sony Power Of Imaging A55 & A33 SS, (kamera DSLR).Agaknya advertisor tengok blog cikmin ni suka amik gambar kot, lepas tu siap ada angan-angan nak pakai DSLR pulak, tu yang pengiklan kasi iklan kamera, ngeeee.
Iklan Buffered ni kalau dari pagi hingga malam memang sentiasa ada, itu adalah sebab advertisor target tinggi kot untuk blog ni, eh kot lagi, hahaha!Diluar kuasa cikmin lah kalau iklan ni sentiasa nak menggediks kat sini.Dari 9hb hingga pagi tadi, earningnya sangat menerujakan cikmin, alhamdulillah syukur.
Diharapkan Teh sudah clear dengan jawapan yang cikmin jelaskan ye, kalau tak clear nampak gayanya cikmin yang kena minum cleanz tea (teh) untuk kasi clear kan sisa toksin dalam badan cikmin ni haa..adesss bila lah nak hilang rasa kejang ni ye.Korang ada petua tak?
Nota Hati : Hati berbunga sekali sekala dapat membantu.
Number of View :1045
{ 19 comments… read them below or add one }
mmg tepat sekali pengiklan tu pilih belog cikmin. dslr menjadi idaman sesiapa saje termasuk izan juga… **mimpi nak jadi blogger hebat mcm cikmin~~
@izan ishak, hehehe..ye je izan ni..alaaaa..mana ada hebatnya cikmin ni..tempias2 jek..
mak pun leh tgk ajelah cikmin dapat beli Dslr tu..mak ni, kalo ader pun tah reti tah idak guna menatang tu!
Banyakkan rileks ye cikmin!
lagenda´s last [type] ..TIP MUDAH UNTUK KURUSKAN BADAN -JANGAN TIRU MACAM SAYA
@lagenda, hahaha…ntah bila lah dapat belinya mak oiii..kalau dah ada pun belum tentu pandai guna pun..kena belajar dengan tekun lah..
thanks ye mak..
DSLR iadaman kalbu .. hehe
semoga kak min cepat sihat ! =)
Zqah´s last [type] ..Sape nak hadiah free dari Paris
@Zqah, insya’ALLAH zqah sayang…ketat ketat…
pagi2 datang cari DSLR
terima kasih banyak2, cikmin
]
semuanya terjawab dengan jelas lagi terang
harap2 cikmn dapat DSLR tu secepat mungkin
[saya juga berangan dengan dslr ni
tehr´s last [type] ..Kumbang Dengan Bunga
@tehr, makasihhhhh tehr…alhamdulillah..selamat tekak dari minum cleanz tea..
meh la kita sama2 tanamkan semangat untuk capai impain berDSLR ni ye tehr..
@cikmin, insyaallah
tehr´s last [type] ..Kumbang Dengan Bunga
Mmg mengena betul..
Azuan´s last [type] ..Sinopsis Drama Seribu Kali Cinta Akasia TV3
hehehe…kalau selalu mengena camni best kan…wah..dah ada sinopsis drana baru..
I Like DSLR!
ProfHariz´s last [type] ..Seksi Lelaki Berbulu Dada
betul 2 cikmin..nuff iklan tu sentiasa berkelip2 kt blog ni ahaks nti dpt idaman dlsr tu jgn lupa el eh ahaks
el´s last [type] ..Dah dkt 10xFree ACUVUE
@el,
jom kite suka rela jd model tembakan dslr cikmin tu
hahahah!!!
Ellen pun ada persoalan gak cikmin..amcm nak simpan pageviews tu kat sana…tlglah cikmin..hamba x tau..dan nak tau..hehee
ellen´s last [type] ..I SUPPORT NUR SOLEHAH
wah.. dslr tu.. i like too.. huhu
RedBoys´s last [type] ..Hanya Kerana Sebiji Epal
haih…. aku pun ngidam gak nk merasa memiliki dslr ni..
tah bila la agknya akan tercapai….
aku kene simpul biawak time bunting jek
tapi, xder la kerap sgt. sesekali jek.
mmg sakit giler ah…
dulu aku xkenal pun dslr. tau kamera compact jek. menjak joint dunia blogging ni, baru kenal…